Tarta cu branza si piersici

Printeaza

Tarta cu branza si piersici din: faina, unt, oua, sare, gem de piersici sau de gutui, branza de vaci, oua, faina, zahar, smantana, lamaie, zahar vanilat, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu branza si piersici

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g gem de piersici sau de gutui
  • 400 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 200 g zahăr
  • 50 g smântână
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina, un praf de sare şi gălbenuşul. Frămânţi aluatul, apoi îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 50-60 de minute.

Mixezi brânza scursă cu smântână, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Intinzi aluatul în formă, inclusiv pe margini, pui gemul, îl nivelezi şi torni umplutura. Dai tarta la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte uşor.

După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.