Tarta cu branza si menta

Printeaza

Tarta cu branza si menta: faina, unt, zahar, oua, sare, lamaie, dovleac, branza de vaci, ghimbir, nucsoara, scortisoara, zahar pudra, menta.

 

Ingrediente aluat:

  • 300g făină
  • 200g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie

 

Ingrediente umplutură:

  • 300 g piure dedovleac
  • 250 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriţă ghimbir ras
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara

Ingrediente decor:

  • zahar pudra
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Amesteci, într-un castron, fă­ina, sarea, zahărul şi coajă rasă de lămâie.

Adaugi gălbenuşu­rile şi untul tăiat bucăţele şi fră­mânţi până se formează un aluat- sfărâmicios. Il înfăşori în folie şi îl laşi câteva ore la rece.

Cureţi dovleacul de se­minţe, îl tai felii şi îl coci la cup­tor.

Când este copt, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs de zeamă în strecurătoare, apoi îl presezi sub formă de piure.

Amesteci piureul de dovleac cu zaharul, branza, ouale, ghimbirul, scortisoara si nucsoara.

Intinzi o foaie de aluat şi îmbraci o formă de tartă cu pe­reţi cu tot. Inţepi în mai multe lo­curi cu furculiţa, apoi torni um­plutura.

O introduci în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Tarta este gata când trece testul cu scobitoarea.

Du­pă ce se răceşte, o porţionezi şi o serveşti pudrată cu zahăr şi decorată cu frunze de mentă.

 

Tarta cu branza si menta

 

retete

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie.   Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie   Mod […]

retete

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.