Tarta cu branza si mac

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, amidon, budinca de vanilie, lapte, mac, pesmet.

Ingrediente aluat:

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară
  • 150 g făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

Umplutură de brânză:

  • 250 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 10 g amidon
  • 10 g praf de budincă de vanilie

Umplutură de mac:

  • 125 ml lapte
  • 40 g zahăr
  • 70 g mac măcinat
  • 1 ou
  • 30 g pesmet

 

Mod de preparare:

Ingredientele de aluat se frământă sub formă de fulgi. 2/3 din ei se aşază în forma unsă.

Se pregăteşte compo­ziţia de brânză şi se pune în şpriţ. Se desenea­ză un cerc în mijlocul for­mei şi 2 inele concentrice; ultimul se află la 1 cm de marginea formei.

Se dă laptele în fiert cu zahăr. Se ia de pe foc şi se înglobează macul; se la­să să se pătrundă. Se înglo­bează oul şi pesmetul. Se şpriţează în spaţiile dintre inelele de brânză.

Se presa­ră restul de fulgi şi prăjitura se coace 40 min. la 175 C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.