Tarta cu branza si grepfrut

Printeaza

Tarta cu branza si grepfrut din: faina, unt, zahar, ou, apa, sare, branza, crema de branza, zahar pudra, smantana, grepfruturi, nuca sau fistic.

 

Ingrediente:Tarta cu branza si grepfrut

Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 90 g unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză
  • 200 g cremă de brânză
  • 100 o zahăr pudră
  • 50 g smântână
  • 2 grepfruturi
  • 50 g nucă sau fistic

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul, praful de sare, apa, oul şi untul rece.

Frămânţi până obţii un aluat omogen, dar elastic. Il înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece două ore.

Intinzi o foaie de aproximativ 34 cm grosime şi o aşezi în tava tapetată.

O înţepi din loc în loc cu fruculiţa. Dai tava la cuptor 30 de minute, apoi laşi blatul să se răcorească, o freci brânza până capătă o consistenţă fină, adaugi crema de brânză, zahărul şi smântână.

Torni jumătate din cremă peste blat, aşezi din loc în loc bucăţi de grepfrut şi pui restul de cremă.

Ornezi tarta cu felii de grepfrut şi nucă zdrobită sau fistic mărunţit.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Tarta de oua cu bacon si branza

Tarta de oua cu bacon si branza din: ketchup, worcestershire, aluat de patiserie, oua, bacon, branza, smantana, sare, piper. Ingrediente: ¼ ceasca ketchup ⅛ ceasca sos Worcestershire 300gr aluat de patiserie 12 ouă 3 felii bacon, tocat 1 cană de brânză rasa 1 lingura smantana sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Tarta cu vinete

Tarta cu vinete din: faina, unt, apa, sare, vinete, smantana, oua, cheddar, usturoi, ulei de masline, patrunjel, nucsoara, busuioc, piper. Ingrediente aluat:  150gr făină 100gr unt rece 3 linguri apă rece 1 praf sare Ingrediente umplutura: 300gr de vinete 150 ml smantana 2 oua 100gr de brânză cheddar 3 catei usturoi 2 linguri ulei de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.