Tarta cu branza si dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Tarta cu branza si dovlecei

  • 1 rulou de aluat foietaj
  • 250 g telemea de oi rasa
  • 3 dovlecei
  • 5 linguri de untdelemn de masline
  • cimbru proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.

Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca. Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute.

Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei. Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.

Tarta cu branza si dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.