Tartă cu brânză învelită în ciocolată

Printeaza

Tartă cu brânză învelită în ciocolată din: faina, unt, galbenus, lapte rece, branza de vaci, zahar, smantana, oua, ciocolata amaruie, capsuni, migdale.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_invelita_în_ciocolata

pentru blat:

  • 200 g faina
  • 160 g unt
  • 1 galbenus
  • 5 linguri lapte rece

pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g smantana

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana lichida pentru frisca
  • 50 g unt

pentru decor:

  • 100 g capsuni
  • 50 g migdale

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol. Tai untul cubuleţe şi-l adaugi în vas. Amesteci făina cu untul, astfel încât bucăţile de unt să fie acoperite cu făină. Adaugi gălbenuşul bătut împreună cu laptele şi amesteci, până obţii un aluat nelipicios. Dai la frigider 30 de minute.

Separat, mixezi brânza de vaci, apoi zahărul, smântână şi 4 gălbenuşuri. Amesteci ingredientele. Intr-un alt vas, baţi 4 albuşuri spu-mă, pe care le încorporezi în umplutura cu brânză. Scoţi aluatul din frigider şi-l întinzi cu sucitorul până obţii o foaie rotundă. Tapetezi o formă de tartă, pui foaia şi torni umplutura. Dai tava la cuptor 40 de minute.

Pentru glazură, pui smântână lichidă pe foc să se încălzească. Ai grijă să nu fiarbă! Adaugi ciocolata ruptă cubuleţe şi untul, lei vasul de pe foc şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Laşi să se răcească.

Scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcorească. Torni glazura peste tartă şi dai la frigider 1 oră. Ornezi cu căpşuni tăiate sferturi şi migdale sfărâmate.

Tartă cu brânză învelită în ciocolată

Tarta_cu_branza_invelita_în_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.