Tarta cu branza de vaci si capsuni

Printeaza

Tarta cu branza de vaci si capsuni din: unt, faina, apa, zahar, branza de vaci, capsuni, smantana.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_de_vaci_si_capsuni

Pentru aluat:

  • 110 g unt
  • 125 g făină
  • 1 lingură apă
  • 2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză de vaci proaspătă
  • 75 g smântână
  • 150 g zahăr pudră
  • 8-10 căpşuni

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubuleţe. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, pui zahărul şi apa şi frămânţi până se omogenizează.

Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini.

Inţepi din loc în loc şi dai tava la cuptor până se rumeneşte blatul, după care-l lasi la răcorit si-l răstorni.

Freci brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul şi smântână până capătă o consistenţă cremoasă. Intinzi umplutura peste tarta răsturnată şi aşezi căpşuni.

Dai la rece o oră.

Tarta cu branza de vaci si capsuni

Tarta_cu_branza_de_vaci_si_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.