Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: lichior migdale, stafide, oua, unt, zahar, branza de vaci, gris, budinca de vanilie, mandarine, coacaze rosii.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_de_vaci_mandarine_si_coacaze_rosii

  • 2 linguri lichior de migdale
  • 100 g stafide
  • 6 ouă
  • 200 g unt moale
  • 80 g zahăr
  • 750 g brânză de vaci
  • 80 g griş
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 conservă mandarine (315 ml)
  • 150 g coacăze roşii
  • 1 plic Tort Gelee transparent
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 160° C. Se unge o for­mă (26 cm). Se încălzeş­te lichiorul de migdale şi se toarnă pe stafide. Se se­pară ouăle. Se bate untul cu zahăr şi gălbenuşuri. Se înglo­bează brânză de vaci, 50 g griş şi praf de budincă. Stafidele se amestecă în restul de griş şi se înglo­bează în crema de brânză. Se înglobează si albuşul bătut.

Compoziţia de brânză se pune în formă, se ni­velează şi se coace 70 min. Se lasă să se răcorească în formă şi se aşază pe un platou. Se scurg mandarinele şi se păstrează sucul. Se curăţă coacăzele.

Se prepară glazura con­form indicaţiilor de pe plic, din zahăr şi suc de man­darine. Fructele se aşază pe tartă şi se glazurează. Se lasă să se întărească

Compoziţia de brânză de vaci vă fi şi mai pufoasă dacă se vor omogeniza încă 75 ml de frişcă bătută. Tarta are ten­dinţa de a se lăsa când se răceşte. Acest efect se va atenua dacă după primele 30 min. de copt o scoateţi puţin din cuptor şi, cu un cuţit ascuţit, o desprindeţi de marginile formei.

Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii

Tarta_cu_branza_de_vaci_mandarine_si_coacaze_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.