Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese.

Ingrediente blat:Tarta_cu_branza_de_vaci_budinca_de_vanilie_si_coaja_de_lamaie

  • 150 g Musli cu stafide
  • 100 g făină
  • 100 g unt rece
  • 1 ou

Ingrediente umplutura:

  • 750 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150gzahăr
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • sucul şi coaja rasă de la o lămâie
  • 500 g cireşe

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din muşii, făină, fulgi de unt şi ou. Se face o bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min.

Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge cu unt o formă de tort ( 26 cm). Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se aşază pe fundul formei. Se coace timp de cca. 15 min.

Se scoate; temperatura cuptorului se reduce la 1600 C.Se amestecă brânza de vaci cu ouă, zahă, praf de budinca de vanilie, suc si coaja de lamaie se pastraeza cateva cirese de décor ; se scot sâmburii de la celelalte şi fructele se înglobează în brânză.

Compoziţia de brânză şi cireşe se repartizea­ză pe blat şi se nivelează. Se coace 50-60 min. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească total şi, cu ajutorul unui cu vârf, ascu­ţit, se desprinde de pe marginile formei. Se scoate şi se ornează cu cireşe.

Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie

Tarta_cu_branza_de_vaci_budinca_de_vanilie_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.