Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Tarta cu branza de capra si smochine
PrinteazaTarta cu branza de capra si smochine din: aluat foitaj, branza de capra, zahar, cimbru, portocala, oua, smochine, lamaie, cimbru.
- 1 pachet aluat foitaj dezgheţat
- 200 g brânză de capră
- 2 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă cimbru
- coajă rasă de la 1/2 portocală
- 2 ouă
- 3 smochine mari
- sucul de la o lămâie şi o linguriţă de zahăr pentru siropul de la final
- câteva frunze proaspete de cimbru
Mod de preparare:
Faci o cremă din brânza de capră, zahăr, coajă de portocală şi cimbru, apoi încorporezi în cremă ouăle bătute.
Tot amestecul îl torni peste aluatul foitaj, pus în tavă peste o bucată de hârtie cerată.
Tai smochinele felii şi le pui peste cremă, apoi presari zahăr şi laşi la cuptor 35 de minute, la foc mediu, sau până când crema se întăreşte şi aluatul este bine copt.
Scoţi din cuptor şi stropeşti cu siropul format din sucul de lămâie şi zahăr, amestecând până când zahărul se dizolvă de tot.
Presari frunze proaspete de cimbru şi aştepţi să se răcească.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Pofta buna!