Tarta cu branza cheddar

Printeaza

Tarta cu branza cheddar din: faina, unt, apa, cartofi, oua, smantana, branza cheddar, ceapa rosie, ulei, marar, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_cheddar

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 60 ml apa
  • 400 g cartofi
  • doua oua
  • 300 ml smantana
  • 150 g branza cheddar
  • o ceapa rosie
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca untul cu apa, jumatate de lingurita cu sare si apa. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru o ora. Ceapa rosie se taie pestisori si se caleste in uleiul de floarea-soarelui pana se inmoaie.

Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja, se taie rondele si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi intr-un bol cu oualele, branza cheddar data prin razatoare si ceapa rosie racita. Se adauga smantana, marar tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Se imparte aluatul in bucati egale ca greutate, se intind foi rotunde ce se asaza in forme de hartie unse cu ulei. Se inteapa din loc in loc cu dintii unei furculite, se asaza pe o tava si se introduc in cuptorul incins pentru cinci minute.

Se scot, se toarna umplutura, se introduc din nou in cuptor, se coc la foc mediu circa 30 de minute si se servesc imediat sau dupa ce s-au racit.

Tarta cu branza cheddar

Tarta_cu_branza_cheddar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.