Tarta cu bezea si lamaie

Printeaza

Tarta cu bezea si lamaie din: faina, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, lamaie, ou, lapte, amidon, zahar.

Ingrediente:Tarta_cu_bezea_si_lamaie

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 1 pachet de unt
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 – 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 fiolă de esenţă de lămâie
  • 1 ou

Pentru crema de lămâie:

  • 250 ml lapte
  • 30 g amidon
  • 3 gălbenuşuri
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri de coajă de lămâie
  • 100 g zahăr

Pentru bezea:

  • 120 g zahăr
  • 4 albuşuri
  • 1 esenţă de lămâie
  • 1 lingură de coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Toate aceste ingrediente le pui într-un vas şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori într-un celofan şi îl ţii la rece circa 1-1 1/2 h.

După ce a stat la rece, împărţi aluatul în 2. Dintr-o parte întinzi o foaie subţire pe care o aşezi într-o formă de tartă şi o dai la cuptor circa 20 de minute. Cealaltă parte, mai mică, o păstrezi pentru ornat.

Pregăteşti crema de lămâie aşa:

Dai laptele în clocot, după ce l-ai amestecat cu za­hărul şi cu amidonul.

Separat, freci gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi verşi apoi compoziţia peste lapte şi o laşi la foc mic până obţii o cremă.

Când blatul este aproape copt, torni compoziţia-de mai sus peste el, în tavă.

Pregăteşti bezeaua aşa:

Baţi bine albuşurile cu mixerul şi, după ce s-a format spuma, o omogenizezi cu zahărul, coaja şi esenţa de lămâie.

Peste cremă, pui fâşii de aluat şi şpriţezi rozetele de bezea.

Pentru următoarele 25 — 30 de minute, pui tava în cuptor ca să se rumenească şi fâşiile de aluat, iar în ultimele 5-10 minute, adaugi şi bezeaua ca să se coacă şi ea puţin.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci

Tarta cu bezea

Tarta cu bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar, otet. Ingrediente: Pentru blat: 250 g biscuiţi sfărâmitioşi 45 g unt topit Pentru crema de lămâie verde: 3 gălbenuşuri coaja rasă de la 2 lămâi verzi 400 ml lapte concentrat dulce 150 ml suc de lămâie verde Pentru bezea: 4 albuşuri 25 g zahăr 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.