Tartă cu bezea şi fructe

Printeaza

Tartă cu bezea şi fructe

Tartă cu bezea şi fructe

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • două linguri de apă rece
  • 5 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 50 g migdale
  • 300 g căpşuni
  • 250 g mure
  • 50 ml topping de căpşuni
  • sare
  • un plic cu budincă de căpşuni
  • 100 ml lapte dulce

Preparare:

Untul foarte rece se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se cerne făina, şi în mijlocul ei se pune untul, apa foarte rece, amestecată cu sarea şi migdalele sfărâimate.

Se frământă repede, ca să nu se topească untul, până rezultă un aluat tare, nelipicios. Se acoperă cu folie alimentară şi se intrcoduce la rece pentru 30 de minute.

Intr-un castron se amestecă praful de budincă cu gălbenuşurile şi laptele dulce. Se adaugă a zahărul vanilat şi se amestecă.

Aluatul se întinde într-o formă de tartă, se introduce la cuptor şi se coace zece minute. Se scoate tava, se toarnă budinca peste aluat şi se introduce din nou în cuptor.

Albuşurile se mixează cu zahărul tos până când rezultă o spumă tare, ce nu cade de pe braţele mixerului.

Se scoate tarta din cuptor, se toarnă albuşurile, se nivelează şi se introduce în cuptor. Se ţine până când albuşurile s-au întărit şi au căpătat o culoare uşor aurie.

Tartă cu bezea şi fructe

Tartă cu bezea şi fructe.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.