Tartă cu bezea şi dovleac

Printeaza

Tartă cu bezea şi dovleac din: dovleac, faina, unt, zahar tos, oua, albusuri, lapte, crema instant, zahar vaniliat, sare, esenta de migdale, nuca de cocos.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac pentru plăcintă
  • 300 g făină
  • 300 g unt
  • 350 g zahăr tos
  • două ouă
  • 4 albuşuri
  • 500 mllapte dulce
  • două plicuri cu praf cremă instant
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • esenţă de migdale
  • nucă de cocos

Preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se topesc într-o cratiţă 50 g unt şi se amestecă bine cu 50 g zahăr tos, dovleacul ras şi se căleşte până cândi se înmoaie.

Restul de unt şi 100 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, un praf de sare şi două ouă se mixează şi se amestecă bine cu făina până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cui folie alimentară şi se lasă la rece 30 de minute. Se aranjează într-o tavă, se introduce în cuptor şi se coace 15-20 de minute.

Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece. Albuşurile se mixează cu zahărul rămas până când se formează o spumă tare.

Crusta de aluat se umple cu dovleacul ras, se adaugă crema, spuma de albuşuri şi se introduce în cuptor pentru 15 minute.

 

 

Tartă cu bezea şi dovleac

Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar. Ingrediente: 300 g biscuiţi digestivi 125 g unt, topit 3 gălbenuşuri zeama şi coaja rasă de la 6 lămâi 400 ml conservă de lapte condensat 3 albuşuri 175 g zahăr tos   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.