Tartă cu banane si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra.

Ingrediente:Tartă cu banane si migdale

  • 225 g zahăr tos
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 5 banane
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 3 ouă
  • 100 g migdale
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Untul moale se amestecă împreună cu sarea, un ou, 125 g zahăr tos şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă făina şi se frământă. Alua­tul obţinut se înfăşoară cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră.

Bananele se pasează, se amestecă cu zahărul tos şi zahărul vanilat rămas. Se adaugă ouăle rămase, migdalele măcinate sau tocate mărunt şi se mixează si unge o formă de tartă cu unt, se întinde aluatul, se toarnă deasupra com­poziţia şi se nivelează.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit circa 30 de minute, având grijă să nu se ardă prea tare. Se lasă să se răcească în tavă apoi se scoate şi se porţionează.

Tartă cu banane si migdale

Tartă cu banane si migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.