Tarta cu ardei, spanac si branza

Printeaza

Tarta cu ardei, spanac si branza din: faina, ou, unt, ardei capia, branza telemea, spanac, unt.

Ingrediente:Tarta_cu_ardei_spanac_si_branza

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 120 g unt

pentru umplutura:

  • 1 kg ardei capia
  • 500 g branza telemea
  • 500 g spanac
  • 1 lingura cu unt

 

Mod de preparare:

Frământă făina cu oul, untul tăiat cu­buleţe şi un praf de sare, până obţii un aluat omogen.

Acoperă-l şi lasă-l la rece aproximativ o oră. Coace ardeii şi opăreşte spanacul. Curăţă ardeii, taie-i fâşii.

Scurge spa­nacul, toacă-l mărunt şi trage-lîn unt. întinde din aluat două foi.

Pune prima foaie într-o tavă unsă cu unt şi tape­tată cu făină.

Aşază un strat de fâşii de ardei copt, unul de cubuleţe de brânză, altul de spanac, din nou brânză şi ardei capia.

Acoperă cu cealaltă foaie şi coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.

Tarta cu ardei, spanac si branza

Tarta_cu_ardei_spanac_si_branza

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu spanac si carne

Tarta cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute, unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella. Ingrediente: 1 kg spanac tanar 2 catei de usturoi 1 ceapa 6 ciuperci Champignon 1 ardei iute 1 lingura […]

 

Tarta_cu_orez_si_spanac

Tarta cu orez si spanac

Tarta cu orez si spanac din: faina, unt, sare, orez, spanac, morcov, masline, ardei, telemea, oua, smantana, busuioc, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 1 praf de sare Pentru umplutură: 100 g orez 150 g spanac opărit 1 morcov 10 măsline fără sâmburi 1 ardei roşu 150 g telemea 4 […]

 

Tarta cu ton si spanac

Tarta cu ton si spanac

Tarta cu ton si spanac din: faina, unt, oua, apa, sare, conserve ton, spanac, smantana, cascaval, sare, patrunjel sau busuioc. Ingrediente aluat:  200 g făină 100 g unt 1 gălbe­nuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    Nu am facut niciodata nici un fel de tarta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.