Tarta cu ansoa si capere

Printeaza

Tarta cu ansoa si capere din: dovlecel, morcov, fileuri de ansoa, miez de nuca, parmezan, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei, rosii uscate, capere, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Tarta_cu_ansoa_si_capere

  • un dovlecel
  • un morcov
  • un borcanel cu fileuri de ansoa picante
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g parmenza
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 8 rosii uscate in ulei
  • doua linguri cu capere
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Dovlecelul se spală, se taie fâşii subţiri sau se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi după ce se presară sare se pune la scurs într-o strecurătoare. Morcovul curăţat se dă pe râzătoare şi se pune într-un bol împreună cu dovleceii. Intr-un bol separat se mixează ouăle împreună cu jumătate de linguriţă cu sare, piper după gust.

Se adaugă praful de copt, laptele dulce rece, uleiul de măsline şi parmezanul ras. Se presară făina, se mixează, apoi se adaugă caperele.

Se presară morcovul şi dovlecelui, se adaugă fileurile de anşoa scurse de ulei, miezul de nucă tocat mărunt şi se amestecă cu o lingură până se încorporează toate ingredientele.

Se ung forme de sufleu cu ulei, se pune compoziţie, se nivelează şi se aşază deasupra roşiile uscate tăiate fâşii subţiri. Se coc la foc mediu 30-40 de minute, având grijă să nu se ardă.

Ca sa fie mai aromate, in aluat se poate adauga si patrunjel proaspat.

Tarta cu ansoa si capere

Tarta_cu_ansoa_si_capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.