Tarta cu ananas

Printeaza

Tarta cu ananas din: faina, sare, lamaie, unt, iaurt.
Ingrediente :Tarta cu ananas

  • 200 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la 1/4 lamaie
  • 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava
  • 100 g iaurt

Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere.

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie, se adauga untul si iaurtul si se framanta un aluat neted. Se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece.

Se ia o forma rotunda de tarta (24 cm diametru) si se unge cu unt doar pe margini.

Ananasul se scurge bine de tot si se taie fiecare felie in patru.

Untul si mierea se pun pe foc (slab) si se lasa sa se incalzeasca, amestecand intruna. Se toarna pe fundul formei si deasupra se aseaza feliile de ananas una langa alta.

Se intinde aluatul (putin mai mare decat tava), se asaza in tava, iar marginile se pliaza catre interior spre umplutura.

Se baga tava in cuptorul rece, se aprinde focul si se coace tarta 35-40 de minute la 220C, pana ce se rumeneste bine.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca intre trei-cinci minute si se rastoarna cu feliile de ananas in sus.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.