Tarta cu afine si smantana

Printeaza

Tarta cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie, lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta_cu_afine_si_smantana

blat:

  • 200 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 20 g drojdie
  • 75 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou

umplutura:

  • 400 g smantana
  • 3 oua
  •  1 plic praf de budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 lamaie
  • 500 g afine
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr, sare şi scorţişoară. Drojdia se amestecă în lapte călduţ şi se înglobează în compo¬ziţia de făină, împreună cu untul topit şi cu oul. Se frământă aluatul, se aco¬peră vasul şi se lasă să crească, la căldură, timp de cca. 30 min.

Se amestecă smântână cu ouă, praf de budincă, zahăr şi coaja rasă de lămâie. Se curăţă şi se spală afinele; se lasă să se scurgă. Se mai frământă aluatul o dată; se întinde o foaie de aluat pe planşeta cu făină şi se aşază apoi într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină; se ridică o margine înaltă.

Se incinge cuptorul la 190C. Glazura de smantana se toarna peste aluat si se presara deasupra afinele. Se mai lasa sa creasca tarta timp de 10 minute. Se asaza apoi in cuptor si se lasa sa se coaca 25-30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in forma. Apoi se rastoarna, cu grija.

Tarta calduta inca se pudreaza cu zahar si se serveste  acoperita cu frisca rece, batuta cu zahar vanilinat.

Tarta cu afine si smantana

Tarta_cu_afine_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.