Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea

Printeaza

O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale.

Ingrediente:Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea

blat:

  • 90 g unt
  • 90 g zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

in plus:

  • 450 g coacaze rosii
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sirop de rodii
  • 100 g fulgi de migdale prajiti

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate untul cu zahăr şi se înglobează treptat ouăle şi coaja de lămâie, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se aşază aluatul într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se nive­lează şi se coace cca 25 min. Se pregătesc coacăzele; se scot bobiţele de pe ciorchini, cu furculiţa.

Se bate o compoziţie de bezea din albuşuri şi suc de lămâie; se înglobează zahă­rul. în 2/3 din compoziţia de bezea se înglobează coacăzele, cu mişcări rare de sus în jos; apoi se aşază pe blat. Restul de bezea se şpriţează deasupra, sub formă de valuri; se coace la cup­tor 25-30 min.

Se lasă să se răcească prăji­tura; marginile se ung cu sirop de rodii şi se decorează cu migdale.

Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea

Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu coacaze rosii
  • https://www restaurantedelux ro/tarta-coacaze-rosii-crusta-bezea html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.