Tarta cu ceapa si branza

Printeaza

O reteta de tarta cu ceapa si branza din: aluat, branza de vaci, telemea de capra, smantana, bacon, ceapa, ulei, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Tarta cu ceapa si branza

  • 400 g aluat foitaj
  • 300 g branza de vaci
  • 200 g telemea de capra
  • 100 g smantana
  • 200 g bacon crud uscat
  • 4 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o julienne. Căliţi-o în ulei până când se caramelizează. Amestecaţi într- un castron brânza de vaci cu telemeaua de capră dată pe răzătoarea mare şi baconul tăiat mărunt, întindeţi aluatul foitaj într-o formă de tartă.

Puneţi peste aluat amestecul de brânză şi bacon, apoi peste acesta puneţi ceapa caramelizată. Presăraţi deasupra stratului de ceapă parmezanul ras şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi tarta la foc potrivit, circa 45 de minute. Lăsaţi tarta să se răcească, apoi porţionaţi-o şi serviţi-o caldă.

Tarta cu ceapa si branza

Tarta cu ceapa si branza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.