Tarta cu carne tocata si legume

Printeaza

Tarta cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana, lapte si bulion.

Ingrediente:Tarta_cu_carne_tocata_si_legume

  • 150 g cartofi fainosi
  • sare
  • 150 g faina
  • 80 g unt moale
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g carne tocata mixta
  • piper
  • boia dulce
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi; se fierb in apa cu sare timp de 15-20 de minute.

Se scurg, se lasa sa se racoreasca si se zdrobesc, atata timp cand sunt inca fierbinti. Se framanta un aluat din faina, unt, 1/2 lingurita de sare si cartofi.

Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se aşază înăuntru aluatul şi se ridică o mar­gine înaltă; se dă la frigider.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă ceapa. Se pregătesc ardeii graşi şi se taie bucăţi de 1 cm. Ceapa şi ardeii graşi se călesc 3 min. în ulei încins; se scot.

Se prăjeşte apoi carnea tocată până ce devine sfărâ­micioasă; se condimentează cu sare, piper şi ardei gras.

Se amestecă ardeiul gras cu carne tocată şi se repartizează uniform peste aluat. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi bulion şi se toarnă peste compoziţie.

Se coace tarta cca 40 min. Se serveşte fierbinte sau rece.

Tarta cu carne tocata si legume

Tarta_cu_carne_tocata_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.