Tarta aperitiv cu fasole

Printeaza

Tarta aperitiv cu fasole din: ulei, usturoi, sare, piper, ceapa, rosii, cimbru, patrunjel sau busuioc.

Ingrediente:Tarta aperitiv cu fasole facaluita

  • 500 g fasole albă
  • 4 linguri ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceaşcă ulei
  • 4 cepe
  • 4 roşii (sau 2 linguri bulion de roşii)
  • cimbru
  • pătrunjel verde sau frunze de busuioc pentru decor

 

Mod de preparare:

Fierbi fasolea, după ce ai ţinut-o timp de 12 ore la înmuiat. Scurgi zeama şi mixezi boabele bine fier­te. Adaugi câte puţin din zeama în care a fiert fasolea, uleiul pus trep­tat, sare, piper şi pasta de usturoi. Compoziţia trebuie să fie cremoasă, bine legată.

Separat, căleşti în ulei ceapa to­cată mărunt, adaugi roşiile date pe râzătoare şi condimentele.

Faci tarta aşa: pe un platou pui jumăta­te din fasolea frecată cu ulei, întinzi un strat de sos, apoi aşezi un alt rând de fasole şi acoperi cu restul de sos de roşii şi de ceapă. Laşi să se întărească puţin şi serveşti. Decorezi cu puţin pătrunjel tocat sau cu frunze de busuioc.

 

Tarta aperitiv cu fasole

Tarta_aperitiv_cu_fasole_facaluita

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.