Tartă-aperitiv cu brânză
PrinteazaTartă-aperitiv cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si pesmet.
pentru aluat:
- 200 g unt sau margarina
- 400 g faina
- 50 ml smantana
- un praf de sare
pentru umplutura:
- 400 g branza sarata
- 3-4 oua
- o lingurita chimen
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol şi, împreună cu sarea, untul şi smântână se frământă până se obţine o cocă bine legată. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă la rece. Intre timp, se rade brânza pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute spumă, în prealabil.
Se scoate coca de la rece, se -împarte în două bucăţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul pe planşetă. Prima foaie se aşază într-o tavă rotundă, se întinde uniform, astfel încât să acopere şi pereţii formei, se presară o lingură de pesmet se toarnă compoziţia debranza.
Se acoperă cu cealaltă foaie se înţeapă cu o furculiţă, pentru a nu se umfla în timpul coacerii. Se presară seminte de chimen pe deasupra si se unge cu ou batut.
Tartă-aperitiv cu brânză
Pofta buna!