Tartă-aperitiv cu brânză

Printeaza

Tartă-aperitiv cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si pesmet.

Ingrediente:Tarta_aperitiv_cu_brânza

pentru aluat:

  • 200 g unt sau margarina
  • 400 g faina
  • 50 ml smantana
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 400 g branza sarata
  • 3-4 oua
  • o lingurita chimen
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol şi, împreună cu sarea, untul şi smântână se frământă până se obţine o cocă bine legată. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă la rece. Intre timp, se rade brânza pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute spumă, în prealabil.

Se scoate coca de la rece, se -împarte în două bucăţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul pe planşetă. Prima foaie se aşază într-o tavă rotundă, se întinde uniform, astfel încât să acopere şi pereţii formei, se presară o lingură de pesmet se toarnă compoziţia debranza.

Se acoperă cu cealaltă foaie se înţeapă cu o furculiţă, pentru a nu se umfla în timpul coacerii. Se presară seminte de chimen pe deasupra si se unge cu ou batut.

Tartă-aperitiv cu brânză

Tarta_aperitiv_cu_brânza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.