Tartă aperitiv cu brânză

Printeaza

O reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare, piper, ceapa, marar si patrunjel.

Ingrediente:Tartă aperitiv cu brânză

Pentru aluat: 

  • 225 ml apă
  • 375 g făină
  • 175 ml ulei de floarea-soarelui
  • un praf sare
  • 3 ouă

Pentru umplutură: 

  • 100 g brânză mascarpone
  • 150 g telemea de vacă
  • 2-3 linguri smântână
  • sare
  • piper alb măcinat
  • o legătură ceapă
  • o legătură mărar
  • câteva fire pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se pun apa si uleiul să clocotească. Se iau de pe foc, se adaugă făina cernu­tă $i se amestecă bine să nu rămână cocoloaşe. Se lasă să se răcească uşor. Se încorporează apoi ouăle, unul câte unul, si se toarnă compoziţia într-o formă rotundă de tort, tapetată cu hârtie de copt.

Se opreşte puţin aluat pentru a se face câteva gogosele ornament, care se coc separat. Aluatul de coace la 160°C.

Se spală ceapa si mărarul si se toacă mărunt. Se pun brânza mascarpone si telemeaua într-un bol şi se amestecă împreună cu mărarul si ceapa. După ce s-a rumenit tarta din aluat, se scoate, se lasă să se răcească şi se umple cu crema de brânză. Se serveşte ornată cu gogoşelele de aluat şi cu pătrunjel.

Tartă aperitiv cu brânză

Tartă aperitiv cu brânză

Pofta buna:

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.