Tarhana cu mursa

Printeaza

O reteta gustoasa de tarhana cu mursa din: faina de grau, untdelemn, oua, apa, zahar, scortisoara si cuisoare.

Ingrediente:Tarhana cu mursa

pentru tărhană:

  • 500 g făină de grâu
  • 50 ml untdelemn
  • două ouă

pentru mursă:

  • 500 ml apă
  • 200 g zahăr
  • un baton de scorţişoară
  • două cuişoare

 

Mod de preparare:

Din făină, untdelemn şi ouă se frământă un aluat mai vârtos decât cel de tăiţei. Se lasă la întărit pe planşetă timp de două ceasuri, apoi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se obţin fulgi de aluat, care se fierb în apă cu sare.

Se lasă la umflat, se storc se limpezesc cu apă rece. Separat se fierbe un sirop din apă, zahăr, scorţişoară şi cuişoare. Intr-un castron se pune tărhana, se îmbăiază cu mursă şi se mănâncă cu adaos de orice fel de compot.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.