Taleri cu prune

Printeaza

Taleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 lingurai gem de prune
  • 100 g nuci macinate
  • 1,5 lingurita praf de copt
  • 80 g faina
  • 4 lingui lapte
  • 1 praf de sare

glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • 2-3 suc de lamaie
  • 1 lingura gem de prune

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile cu zahăr; se adaugă gemul de prune şi se bate în continuare. Se înglobează nucile, pe urmă făina amestecată cu praf de copt, alternând cu laptele căl¬duţ. în final se înglobează albuşul bătut cu 1 praf de sare.

Se ung şi se tapetează cu făină 12 forme mici rotunde; se repartizează aluatul, fără să se umple formele până sus (cresc la copt). Se coc 20-25 min. în cuptorul încins la 170 °C. 2 Se scot din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se răstoarnă.

Se lasă talerii să se răcească pe un grătar de prăji¬turi. Se prepară o glazură din zahăr pudră cu suc de lămâie. Talerii se ung cu glazură; se lasă să se întărească puţin, apoi se fac buline picurând gem de prune; se poate trasa un model decorativ cu o ţepuşă de lemn. Se lasă să se usuce si se servesc.

Taleri cu prune

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. de tinut minte, imi place

  2. n-am mancat taleri cu prune pana acum, e ceva nou pentru mine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.