Tajine de pui cu lămâie şi măsline

Printeaza

O reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui, masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Tajine de pui cu lămâie şi măsline

  • 1,5 kg pui
  • 500 g măsline verzi, fără sâmburi
  • 1 lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 pahar cu apă
  • 2 linguri coriandru tocat mărunt
  • 1 linguriţă curry
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă puiul, taie-1 bucăţi şi pune-1 într-o tigaie mare cu ulei încins. Rumeneşte uşor bucăţile de pui pe toate părţile, apoi adaugă lămâia curăţată de coajă şi tăiată bucăţi, măslinele, coriandrul, praful de curry, usturoiul curăţat şi tăiat felii, sare şi piper, după gust.

Toarnă apa şi, când începe să clocotească, micşorează flacăra. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă circa o oră la foc mic. Serveşte preparatul fierbinte.

Tajine de pui cu lămâie şi măsline

Tajine de pui cu lămâie şi măsline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.