Tajine de porumbei si curmale

Printeaza

O reteta de tajine de porumbei si curmale din: 4 porumbei, curmale, usturoi, ceapa, unt, grand marnier, coriandru, chimen, scortisoara, ghimber, miere, seminte de susan, sare si piper. ‘Tajine sau tagine este denu­mirea generică a unor feluri de mâncare nord-africane, prepa­rate într-un vas numit tajne.

Ingrediente:Tajine de porumbei si curmale

  • 4 porumbei pregatiti pentru gatit
  • 16 curmale moi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 50 g unt
  • 100 ml Grand Marnier
  • 1 legatura mica coriandru proaspat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimber
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura seminte de susan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoateţi sâmburii curmale­lor şi puneţi-le la macerat într-un bol cu Grand Marnier. Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi le solzişori. Puneţi untul la topit într-o cratiţă de fontă şi rumeniţi porumbeii pe toate părţile. Săraţi i şi piperaţi-i. Scoateţi porumbeii când sunt bine rumeniţi şi puneţi în locul lor ceapa şi usturoiul.

Căliţi la foc mic cca 5 min, adăugaţi mierea, ghimbirul, scorţişoara, chi- menul. Amestecaţi. Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180’C). Puneţi porumbeii înapoi în cratiţă, turnaţi 250 ml de apă caldă şi fierbeţi-i 20 min la foc mic, cu capac.

Adăugaţi, apoi, curmalele împreună că zeama în care s-au macerat, legătura de coriandru nedesfăcută şi băgaţi la cuptor, cca 25 min.

Când serviţi, puneţi susa­nul într-o tigaie neaderentă şi rumeniţi-l, fără grăsime, câteva minute. Scoateţi legătura de coriandru din cratiţă, aşezaţi porumbeii şi curmalele pe un platou cald, presăraţi susanul şi puneţi sosul de jur-împrejur, apoi serviţi.

Tajine de porumbei si curmale

Tajine de porumbei si curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.