Taitei turcesti de orez

Printeaza

Taitei turcesti de orezTaitei turcesti de orez

Ingrediente:

  • 1 ardei verde si unul alb
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 ml supa de legume
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 300 g taitei de orez
  • 1 lingura de funze de oregano taiate fin
  • 1 lin­gura de boia dulce de ardei
  • 1 lingura de masline negre tocate marunt
  • 1 cutie de rosii bucati (400 g)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • flori de oregano dupa gust, pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, ii cureti, ii tai in doua, le scoti samburii si nervurile si ii tai in fasii fine. Cureti ceapa si o maruntesti.

Cureti si pisezi usturoiul. Intr-o oala mare, incingi uleiul de la foc mediu si prajesti in el ceapa si usturoiul.

Adaugi taiteii si fasiile de ardeii si, amestecand, lasi inca 5 minute in ulei, torni deasupra zieama, dai in clocot, apoi adaugi oregano si boiaua de ardei si lasi sa fiarba usor 10 minute, acoperit.

In cele din urma adaugi maslinele si rosiile. Dregi taiteii cu rosii, sare si piper si lasi sa se mai imbibe 10 minute, cu aragazul stins.

Servesti in farfurii, presarati cu patrunjel si garnisiti cu flori de oregano.

Taitei turcesti de orez

Taitei turcesti de orez1.jpg   Taitei turcesti de orez3.jpg   Taitei turcesti de orez4.jpg

Taitei turcesti de orez6.jpg   Taitei turcesti de orez5.jpg   Taitei turcesti de orez2.jpg    Taitei turcesti de orez.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.