Taitei cu legume

Printeaza

Taitei cu legume din: dovlecei, rosii, sare, mazare, patrunjel, sunculita, unt, piper, faina, supa de legume, lapte, cascaval si taitei.

 

Ingrediente:Taitei_cu_legume

  • 150 g dovlecei
  • 500 g rosii
  • sare
  • 500 g mazare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 50 g sunculita
  • 3 linguri unt
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 250 ml supa de legume
  • 250 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 500 g taitei

 

Mod de preparare:

Se opareste mazarea in apa cu sare 1 minut, se trece prin apa rece si se scurge. Dovleceii si rosiile se taie felii.

Se toaca patrunjelul. Sunculita se taie fasii si se prajeste in tigaie. Se scoate si se pune deoparte.

Se adauga in tigaie 1 lingura cu unt. Se calesc inautru 5 minute dovleceii si rosiile.

Dupa 2 minute se adauga si mazarea. Se sareaza si se pipereaza. Se incing 2 linguri de unt si se caleste faina.

Se toarna supa si lapte si se lasa sa fiarba. Se topeste inauntru cascavalul.

Taiteii se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet.

Se scurg si se adauga in sos. Se servesc cu legume si sunculita. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

 

Taitei cu legume

Taitei_cu_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Taitei cu brânză și sos de roșii

Taitei cu brânză și sos de roșii din: taitei, branza proaspata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano. Această rețetă de taitei cu brânză și sos de roșii este o combinație delicioasă de paste, brânză și sos de roșii, care aduce un gust cremos și aromat pe care îl vei aprecia […]

 

 

Chiftelute cu taitei

Chiftelute cu taitei 

Chiftelute cu taitei din: ceapa, ciuperci, carne de vita tocata, patrunjel, branza pecorino, pasta de tomate, sare, iper, boia, usturoi, ulei, conserva de tomate, taietei cu ou, busuioc. Ingrediente: 2 cepe 50 g ciuperci 200 g carne de vită tocată 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de brânză pecorino proaspăt rasă 2 linguri de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.