Taitei cu dulceata

Printeaza

O reteta de taitei cu dulceata, nuci, oua, scortisoara, unt si zahar.

Ingrediente:Taitei cu dulceata

  • 300 g taitei
  • 250 g nuci măcinate
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri dulceaţă
  • 1 lingura scorţişoară
  • 30 g unt
  • 40 g zahăr

 

Mod de preparare:

Fierbi fideaua în apă cu un praf de sare, le scurgi bine şi le amesteci cu ouăle, nuca, dulceaţa, scorţişoara şi zahărul. Ungi cu unt o formă rotundă şi o presari cu pesmet fin.

Pui amestecul în formă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. E gata când are o crustă deasupra. O laşi să se răcească şi o tai asemeni tortului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.