Taitei de orez in sos iute – Laksa Penang

Printeaza

O reteta de taitei de orez cu peste, tamarind, coriandru vietnamez, pasta de tamarind, ceapa rosie, ardei iute, pasta de crevete, flori de ghimbir, galangal, hasme, varza chinezeasca, frunze de menta si ananas.

Taitei de orez in sos iute - Laksa Penang

preparat specific malaiezian

Ingrediente:

  • 800 g paste Laksa (tăiţei de orez)
  • 600 g peşte lup de mare sau macrou
  • 1.500 ml apă
  • două bucăţi de tamarind uscate
  • 6 fire de daun kesum (coriandru vietnamez)
  • două linguri de zahăr
  • o linguriţă de sare
  • 6 linguri de pastă de tamarind amestecată cu 250 ml apă
  • 20 g ceapă roşie feliată

pentru sosul Laksa Asam:

  • 14 ardei iuţi uscaţi .
  • pastă de crevete
  • 60 g bunga kantan (flori de ghimbir)
  • două felii de galangal
  • 4 linguri cu haşme tocate

pentru decor:

  • chilii,
  • 6 frunze de varză chinezească
  • 20 g castravete
  • 5 g firunze de mentă
  • 20 g pastă de crevete
  • 20 g ananas din conservă
  • 10 g ou fiert
  • 5 g limetă

 

Mod de preparare:

Intr-un mojar se macină toate ingredientele pentru sos. Intr-o tigaie cu apă, aşezată pe foc, se adaugă sosul, sucul de tamarind, feliile de tarrjarind uscate şi coriandrul. Când începe să fiarbă se reduce temperatura şi se mai, lasă pe foc încă 20 de minute.

Taitei_de_orez_in_sos_iute_03

Intre timp se înmoaie tăiţeiii timp de un sfert de oră, se clătesc, se strecoară şi se lasă deoparte. Tăiţeii proaspeţi nu trebuie înmuiaţi în prealabil. în oala de pe foc se adaugă peştele tocat, ceapa roşie, zahăirul şi sarea.

Taitei_de_orez_in_sos_iute_06

Se mai lasă pe foc încă 10 minute, apoi se îndepărtează feliile de tamarind. Tăiţeii se aşază în fiecare bol, apoi se pun supa şi gamiitura: frunze de varză chinezească, castravete şi chili tăiate julien, ananas din conservă, frunze de mentă, sferturi de liimetă şi de ou fiert.

Taitei_de_orez_in_sos_iute_08

In fiecare bol se piune şi câte o linguriţă de pastă de crevete.

Taitei_de_orez_in_sos_iute_09

Taitei de orez in sos iute

Taitei_de_orez_in_sos_iute_10

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.