Tăiţei de orez cu aripi de pui

Printeaza

Tăiţei de orez cu aripi de pui

Ingrediente:Tăiţei de orez cu aripi de pui

  • 8 aripi de pui
  • 200 g tăiţei de orez
  • 300 g ciuperci
  • 200 g mazăre
  • 100 g boabe de porumb din conservă
  • două ouă
  • 100 g făină
  • două linguri de apă
  • o linguriţă de boia dulce
  • sare, piper
  • ulei
  • sos de roşii picant
  • cimbru

Preparare:

Se prepară un amestec din ouă, făină, boia dulce, apă, sare şi piper.

Aripioarele de pui se condimentează, se trec prin acest amestec şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, apoi într-un castron, acoperindu-se ca să stea calde.

Mazărea se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se fierb zece minute în apă cu sare. Se scot cu o spumieră, se presează ca să iasă apa şi se taie în felii.

Tăiţeii de orez se fierb, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un vas mai mare. Se adaugă mazărea, ciupercile, boabele de porumb, sarea şi piperul.

Se amestecă şi se pun în farfurii alături de aripioarele de pui.

Tăiţei de orez cu aripi de pui

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buni acesti taitei de orez. Imi plac retetele asiatice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.