Taitei de fasole cu pui

Printeaza

Taitei de fasole cu pui din: taietei de fasole, usturoi, ceapa, piept de pio, sos de peste, sos de soia, oua, germeni de soia, telina, ardei iute, arahide, piper.

Ingrediente:Taitei de fasole cu pui

  • 200 g tăieţei de fasole (sau de orez)
  • 6 căţei de usturoi tocaţi
  • o ceapă mică tăiată julien
  • 500 g piept de pui, cubuleţe
  • 3 lin­guri de sos de peşte (fish sauce)
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 ouă
  • o ceaşcă de germeni de soia
  • o ceaşcă ţelină tocată
  • 4 cepe verzi tăiate oblic
  • un ardei iute tocat
  • 1/4 ceaşcă arahide tocate, prăjite uşor
  • o linguriţă de piper negru

 

Mod de preparare:

Se fierb tăieţeii două minute în apă clocotită cu sare. Se scot, se scurg şi se pun deoparte. La foc mare (de preferat în wok), se călesc ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Se adaugă puiul şi ardeiul iute şi se mai călesc până când puiul s-a pătruns.

Separat, după ce tăieţeii s-au răcit, se răsfiră cu mâinile. Se adaugă în wok şi se amestecă. Se face un spaţiu în mijloc şi se pun ouăle, apoi se amestecă repede toate ingredientele.

Se adaugă sosul de peşte, cel de soia, piperul, germenii de soia, ţelina, ceapa verde şi pipe­rul şi se mai ţin pe foc, amestecând, câteva minute. Legumele tre­buie să rămână crocante. La servire se presară arahide tocate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.