Taitei cu tofu si sos

Printeaza

Taitei cu tofu si sos din: taitei cu ou, tofu, sos de ardei iute, sos de soia, ananas, ulei, ceapa verde, ardei.

Ingrediente:Taitei cu tofu si sos

  • 250g de tăieţei cu ou
  • 400g de tofu
  • 4 linguri sos de ardei iute
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 conservă de 500g de ananas bucaţi, cuburile scurse şi sucul păstrat deoparte
  • 1 lingură de ulei
  • 8 cepe verzi, feliate fin
  • 250g ardei feliaţi, de diferite culori

Mod de preparare:

Toarnă apă fiartă peste tăieţei şi lasă-i deoparte să se înmoaie timp de 15 minute. Taie tofu în două pentru a obţine 2 bucăţi mai subţiri, apoi din nou în două, dar în direcţie opusă pentru a obţine 4 dreptunghiuri, iar apoi în două pe diagonală pentru a obţine 8 triunghiuri.

Intr-o tigaie, amestecă sosul de ardei iute, 2 linguri sos de soia şi 3 linguri suc de ananas. Adaugă bucăţile de tofu şi găteşte-le până când sosul se îngroaşă şi devine lipicios, întorcând tofu pe partea cealaltă la jumătatea timpului. Transferă-l pe un platou şi menţine-l cald, împreună cu eventualul sos din tigaie.

Scurge tăieţeii. Incinge uleiul în tigaie, adaugă ardeii şi partea albă a cepelor verzi şi căleşte-le 8 minute, până când ardeii se înmoaie. Adaugă ananasul, tăieţeii şi sosul de soia rămas, apoi amestecă ingredientele şi încălzeşte-le. Serveşte-le cu tofu şi cu partea verde a cepelor presărată deasupra.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.