Tăiţei cu şuncă
PrinteazaTăiţei cu şuncă
- 300 g tăieţei proaspeţi
- 100 g şuncă
- 1 ceapă mică
- pătrunjel
- ardei iute (roşu)
- 3 linguriţe ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă sărată fierbi tăieţeii. Intre timp, într-o cratiţă pui ulei, puţin ardei iute şi ceapa şi le prăjeşti puţin la foc moderat, amestecând des cu o lingură de lemn.
Pui apoi şi şunca şi doar o încălzeşti (nu o prăjeşti). Adaugi 2-3 linguri din apa în care au fiert tăieţeii, pui pătrunjelul tocat fin, puţină sare şi piper.
Când tăieţeii sunt fierţi îi scurgi de apă şi îi amesteci cu sosul făcut înainte. Ii serveşti imediat.
Pofta buna!