Taitei cu sunca si sparanghel

Printeaza

Taitei cu sunca si sparanghel din: faina de grau, oua, sare, ulei, spanraghel verde, unt, prosciutto, patrunjel, busuioc, smantana, sare, piper, apa, busuioc, parmezan.

Ingrediente:Taitei_cu_sunca_si_sparanghel

  • 500 g faina de grau
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei

sos:

  • 2 legaturi sparanghel verde
  • 50 g unt
  • 150 g prosciutti
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura busuioc
  • 1 cana si jumatate smantana dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 4 litri apa
  • 1 lingura sare
  • foi de busuioc, pentru decor
  • 60 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Turnaţi făina de grâu pe masă în formă de vulcan. Puneţi în centru ouăle, sarea şi uleiul.Amestecaţi cu o mână ingredientele din mijloc în timp ce cu cealaltă încorporaţi puţin câte puţin făina de pe margine.

Frământaţi aluatul până obţineţi un aluat ferm. Adunati aluatul intr-o bucata: prindeti-o cu o mana si cu cealalta intindeti aluatul la maxim, ca si cum ar fi o guma de mestecat. Cand este bine intins, rulati-l inspre inapoi.

Intoarceţi aluatul la 90 de grade şi faceţi acelaşi lucru: întindeţi la maxim şi rulaţi iarăşi. Verificaţi ca aluatul să fie închegat suficient tăindu-l în jumătate. Dacă este poros, înseamnă că e gata. Impărţiţi aluatul în 3 sau 4 bile mai mici, acoperiţi-le cu o cârpă şi lăsaţi-le aşa timp de 20 de minute.Intindeti bilele una cate una, dand facaletul prin faina inainte pentru a nu se prinde aluatul. Intindeti aluatul pana se subtiaza bine.

Rulati aluatul pe facalet si derulati deasupra unei panze date cu faina. Repetati acelasi lucru cu celalate bine. Asteptati ca aluatul sa se aeriseasca.  Luaţi o bucată de aluat, împărţiţi-o în 3 şi tăiaţi câte 1/2 centimetri. Faceţi acelaşi lucru cu restul aluatului. Aruncaţi în aer bucăţile de tăiţei ca să se desprindă una de cealaltă.

Tăiaţi sparanghelul în partea dură a cozilor şi bateţi-l. Puneti bucatile moi intr-o oala cu apa si putina sare. Gatitile pana se inmoaie (7-8 minute). Apoi scurgeti bine. Taiati sparanghelul in bucatele, utilizand atat varfurile cat si radacinile. TOpiti untul intr-o tigaie mare. Taiati sunca in fasii subtiri si prajiti-o usor. Adaugati sparanghelul si lasati la gatit inca 1 sau 2 minute. Adaugati patrunjelul si busuiocul impreuna cu smantana dulce.

Lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa (10 minute). Asezonati cu sare si piper dupa gust. Puneti pe foc o oala mare cu 4 litri de apa si 1 lingura de sare. Cand fierbe, introduceti taiteii, asigurandu-va ca sunt complet acoperiti. Acoperiti oala pana apa incepe sa fiarba din nou. Cand taiteii sunt fierti al dente, dupa 2 – 3 minute, scurgetii in strecuratoare.

Puneti pastele intr-o tava adanca si turnati sosul. Amestecati bine taiteii pentru a se impregna cu sosul de sunca si sparanghel. Decorati cu frunze de busuioc si duceti tala la masa imediat, oferind parmezanul ras intr-un bol.

Taitei cu sunca si sparanghel

Taitei_cu_sunca_si_sparanghel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.