Taitei cu nuca

Printeaza

Taitei cu nuca din: paste, miez de nuca, lamaie, zahar, unt, sare, zahar, fistic, lapte, menta.

Ingrediente:Taitei cu nuca

  • 600 g paste late
  • 100 g miezuri de nucă
  • o lămâie
  • 80 g zahăr tos
  • 80 g unt
  • o linguriţă de sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • esenţă de lămâie
  • 50 g fistic
  • 50 ml lapte dulce
  • mentă

 

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert în apă clocotită în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Se scot din apă, se trec sub jet de apă rece şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Lămâia se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie, apoi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă bine cu două linguri de zahăr tos şi se acoperă cu o far­furie.

Miezurile de nucă şi fisticul se toacă mărunt sau se macină, într-o cratiţă se topeşte untul, având grijă să nu devină maroniu, căci schimbă gustul preparatului.  Se adaugă zahărul tos rămas, zahărul vanilinat şi pastele, scurse de apă.

Se toarnă laptele dulce şil esenţa de lămâie. Se călescj timp de câteva minute, se scot dini cratiţă şi se pun într-un vas maf mare. Se adaugă nuca şi fisticul tocat, menta tăiată în fâşiij subţiri şi se amestecă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.