Taitei cu mere si nuci

Printeaza

Taitei cu mere si nuci din: taitei, ulei, zahar vanilat, mere, nuca, unt, scortisoara.

Ingrediente:Taitei_cu_mere_si_nuci

  • 300 g tăiţei
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri zahăr vanilat
  • 600 g mere
  • 100 g miez de nucă
  • 2 linguri unt
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Fierbi tăiţeii timp de 7-8 minute, după care îi treci sub un jet de apă rece şi îi laşi la scurs şi ră­cit.

Cureţi merele de coajă şi de casa seminţelor, le tai felii şi le prăjeşti uşor în ulei. Apoi le amesteci cu zahărul vanilat şi cu scorţişoara. Amesteci tăiteii cu untul topit şi îi aşezi în straturi alternative cu mere (un strat cu mere, unul cu tăiţei) într-o cratiţă unsă bine cu ulei.

Pes­te stratul de mere, presari miez de nucă mărunţit cu cuţitul. Dai cratiţa la cuptor pentru 20 de mi­nute, la foc moderat.

Laşi să se răcească, apoi porţionezi.

 

Taitei cu mere si nuci

Taitei_cu_mere_si_nuci

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.