Taitei cu legume
PrinteazaTaitei cu legume
- 3-4 morcovi
- o mână de mazăre verde
- 250 g tăieţet laţi
- 1 lingură ulei
- 2 ouă
- 200 g smântână
- 100 g caşcaval sau telemea rasă
- sare
- piper
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Cureţi şi tai rondele morcovii, apoi îi pui la fiert 6 minute în apă cu sare. Speli şi cureţi mazărea, apoi o adaugi peste morcovi după 3 minute şi le laşi să fiarbă.
Când sunt gata, le strecori şi le laşi deoparte. Fierbi tăieţeii în apă cu sare şi după 10 minute îi strecori, îi treci sub un jet de apă rece. Amesteci pastele cu morcovii, mazărea şi untul şi le pui pe toate într-o formă unsă cu ulei.
Baţi ouăle cu smântână şi jumătate din caşcaval, pui sare şi piper după gust şi torni sosul peste legume şi paste. Presari şi restul de caşcaval şi dai forma la cuptorul încins în prealabil, timp de 30 de minute.
Poftă bună!