Tăieţei in sos de creveţi şi midii

Printeaza

O reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi, rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente: Tăieţei in sos de creveţi şi midii

pentru aluat:

  • 300 g faină albă
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 praf de sare

pentru asezonare:

  • 400 g creveţi
  • 1 kg midii
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 g roşii cherry
  • 1/2 pahar vin alb
  • 80 g morcovi
  • 50 g ţelină (rădăcină)
  • 30 g ceapă verde
  • 6-7 frunzuliţe de busuioc
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Frământă bine din ingredientele indicate un aluat neted şi omogen, acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească cel puţin 20 de minute. Curăţă morcovul, ţelina şi ceapa şi taie-le cubuleţe. Curăţă creveţii, decortichează-i şi toacă-i mărunt.

Căleşte 1 căţel de usturoi întreg într-o tigaie cu ulei încins, adaugă legumele (foto 2) şi prăjeşte-le uşor. Toarnă creveţii în tigaie, amestecă şi mai pră­jeşte încă 3-4 minute. Pune sare şi piper, după gust, şi stinge totul cu vin. Trage tigaia de pe foc.

Spală midiile şi pune-le într-o tigaie cu usturoiul rămas şi 3 frunze de busuioc. Acoperă tigaia cu un capac şi pune-o pe foc până când se desfac midiile. Când s-au deschis, stre­coară zeama lăsată de ele. Scoate carnea midiilor din cochi­lii, pune-o peste compoziţia cu creveţi şi amestecă bine.

Intinde aluatul pe o planşetă presărată din belşug cu faină şi taie tăieţei laţi de 1 cm. Fierbe-i circa 5 minute în apă clocotită cu sare, scurge-i şi răstoarnă-i în vasul cu compoziţia de creveţi şi midii. Adaugă roşiile tăiate sferturi, busuiocul rămas tocat mărunt, amestecă totul bine şi serveşte imediat.

Tăieţei în sos de creveţi şi midii

Tăieţei in sos de creveţi şi midii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.