Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

Printeaza

O reteta delicioasa de Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia din: taitei de soia, cozi de creveti, ceapa verde, ulei de arahide, pasta de creveti, varza chinezeasca, germani de soia, ardei capia, coriandru si sare.

Ingrediente:Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

  • 5 cuiburi de tăieţei de soia (circa 350 g)
  • 300 g cozi de creveţi
  • 1 ceapă verde
  • 3 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 1 lingură pastă de creveţi
  • 1 pak-choi (varză chinezească)
  • 1 mână de germeni de soia proaspeţi
  • 1/2 ardei capia roşu
  • coriandru proaspăt
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cozile de creveţi de învelişul chitinos, scoate-le intestinul negru cu ajutorul unui cuţit şi crestează-i. Spală varza şi tai-o fideluţă.

Încinge uleiul în wok, căleşte ceapa tăiată foarte sub­ţire, ardeiul capia tăiat fâşii subţiri, apoi creveţii. Diluează pasta de creveţi cu un polonic de apă fierbinte şi toarn-o în wok.

Adaugă varza, germenii de soia (dacă este nevoie, completează cu puţină supă sau apă fierbinte) şi condimen­tează cu sare după gust.

Intre timp, pune la fiert apă cu sare într-o cratiţă şi, când începe să clocotească, adaugă tăieţeii de soia. Stinge focul şi lasă-i în apă până când se înmoaie (circa 6 minu­te).

Scoate-i, scurge-i şi pune-i în wok, amestecându-i la foc mare până când se întrepătrund foarte bine toate aro­mele. Presară puţin coriandru proaspăt tocat şi serveşte-i imediat.

Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.