Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde

Printeaza

Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde din: taietei de orez, ulei de masline, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, fasole verde, suc de limeta, chili, ardei iute, sos de peste, menta, coriandru.

Ingrediente: Taietei_de_orez_cu_carne_de_curcan_si_fasole_verde

  • 300 g tăiţei de orez
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 400 g piept de curcan tăiat fâşii
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 340 g fasole verde
  • sucul de la 1 limetă
  • 1/2 linguriţă chili
  • 1 ardei iute tăiat rondele
  • 1 lingură sos de peşte
  • 1 mână frunze de mentă
  • 1 mână frunze de coriandru

Mod de preparare:

Se fierb tăiţeii de orez al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de ambalaj.
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul; ceapa se toacă, iar căţeii de usturoi se taie rondele.

Se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc fâşiile de carne de jur-împrejur. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul tăiat feliuţe şi fasolea verde; se amestecă şi se prăjesc împreună timp de cca 5 minute. Eventual se adaugă apă, dacă este nevoie.

In final se adaugă suc de limete, praf de chili, ardei iute şi sos de peşte. Eventual se sărează şi se piperează. Se mai încălzesc împreună 3 minute.

Se adaugă tăiţeii şi verdeaţa tocată; se amestecă şi se serveşte imediat.

Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde

Taietei_de_orez_cu_carne_de_curcan_si_fasole_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.