Taietei cu chiftelute

Printeaza

Taietei cu chiftelute din: ceapa, ciuperci, carne de vita tocata, patrunjel, branza pecorino, pasta de tomate, sare, iper, boia, usturoi, ulei, conserva de tomate, taietei cu ou, busuioc.

Ingrediente:Taietei cu chiftelute

  • 2 cepe
  • 50 g ciuperci champignon
  • 200 g carne de vită tocată
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de brânză pecorino proaspăt rasă
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă de boia roz
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 conservă de tomate (400 g)
  • 400 gtăieţei cu ou (spătzle)
  • busuioc pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi ciupercile şi se toacă. Se amestecă carnea tocată cu o ceapă, ciupercile, ierburile aromatice, brânza şi pasta de tomate şi se asezonează cu sare, piper şi boia, după gust. Din această masă se formează chifteluţe mici, ce se prăjesc într-o lingură de ulei încins. După ce se scot din tigaie, chifteluţele se păstrează la cald.

Se curăţă usturoiul şi se toacă, apoi se căleşte împreună cu cea de-a doua ceapă în restul de ulei încins, în continuare, se adaugă roşiile cu tot cu zeama, se mărunţesc şi se asezonează.

Tăieţeii se fierb al dente conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg şi se amestecă cu sosul.

La final, tăieţeii se aranjează pe farfurii, iar peste se aşează chifteluţele de carne. Se servesc ornaţi cu busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.