Tagliatelle cu surimi, sos de usturoi si busuioc verde

Printeaza

Tagliatelle cu surimi, sos de usturoi si busuioc verde din: tagliatelle, capere în oţet,  surimi (batoa­ne de crab), roşii mari, sare, piper alb, busuioc verde, ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui, usturoi, zeamă de lămâie, smântână.

Tagliatelle_cu_surimi_sos_de_usturoi_si_busuioc_verde

Ingrediente:

  • 400 g tagliatelle
  • 100 g capere în oţet
  • 350 g surimi (batoa­ne de crab)
  • 4 roşii mari
  • sare
  • piper alb
  • frunze de busuioc verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

Pentru sos:

  • 5-6 căpăţâni de usturoi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 200 g smântână
  • sare

Mod de preparare:

Speli roşiile, le cureţi de cotoare şi le tai în cubuleţe. Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi, le pui într-un bol şi le amesteci cu ulei de măsline, după care le acoperi.

Când batoanele de crab s-au dezgheţat, încingi untdelemnul într-o tigaie antiaderentă şi căleşti surimi pe toate părţile. Tai în cubuleţe batoanele de surimi călite.

Pentru sos, cureţi ustu­roiul şi îl zdrobeşti. îl freci cu puţină sare şi torni treptat uleiul, amestecând în acelaşi sens. Diluezi pasta cu zeamă de lămâ­ie, apoi încorporezi smân­tână şi potriveşti de sare.

Amesteci pastele împre­ună cu roşiile, surimi şi caperele. Repartizezi în farfurii acest amestec pe care îl presari cu piper alb şi sare. Decorezi cu busu­ioc şi le serveşti calde, ală­turi de sosul de usturoi.

Tagliatelle cu surimi, sos de usturoi si busuioc verde

Tagliatelle_cu_surimi_sos_de_usturoi_si_busuioc_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.