Tagliatelle cu pancetta

Printeaza

Tagliatelle cu pancetta din: ulei de masline, salvie, ceapa, pancetta, dovleac, sare, piper, tagliatelle, parmezan.

 

Ingrediente: Tagliatelle_cu_pancetta

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 10 frunze de salvie
  • 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
  • 75 g pancetta tăiată în bucăţi
  • 200 g dovleac ras
  • sare şi piper negru măcinat
  • 150 g tagliatelle
  • 30 g parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare, adaugă frunzele de salvie şi frige-le 30 de secunde, apoi scoate-le pe o hârtie absorbantă.

In aceeaşi tigaie căleşte ceapa la foc mic, timp de 5 minute, până se înmoaie, dar nu devine maronie.

Adaugă pancetta şi prăjeşte-o 5 minute până devine aurie. Adaugă dovleacul şi 400 ml apă.

Acoperă şi fierbe 30 de minute până când totul devine un sos subţire.Intre timp, într-o oală, pune apă şi sare.

Adu la fierbere şi pune pastele. Fierbe-le timp de 10 minute până se înmoaie.

Scurge pastele, adaugă sosul de dovleac şi asezonează.

Adaugă parmezanul şi 4 frunze de salvie mărunţite. Serveşte în 2 boluri.

Ornează cu frunzele de salvie rămase.

 

Tagliatelle cu pancetta

Tagliatelle_cu_pancetta

Pofta buna!

 

 

retete

Tagliatelle cu legume mediteraneene

Tagliatelle cu legume mediteraneene din: tagliatelle, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, rosii cherry, busuioc, oregano, sare, piper, branza feta, frunze de busuioc. Această rețetă combină tagliatellele proaspete cu o varietate de legume colorate și arome mediteraneene. Este o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru cină sau prânz, plină de nutrienți și culoare. […]

Tagliatelle cu crab si portocale

Tagliatelle cu crab si portocale

Tagliatelle cu crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete tagliatelle de orez 18 cleşti de crab congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia mare 8 linguri ulei de măsline 1 bucăţică de […]

Tagliatelle cu capere

Tagliatelle cu capere

Tagliatelle cu capere din: tagliatelle, ulei de masline, rosii, unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatelle 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă ceapa tocată, caperele […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.