Tagliatelle cu file de peşte

Printeaza

Tagliatelle cu file de peşte

Ingrediente:Tagliatelle cu file de peşte

  • 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi)
  • 4 fileuri de cod sau merluciu
  • l50ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 2 lin­guri pesmet
  • 2 ouă
  • 1lingură făină
  • 150ml suc de roşii
  • 2 ardei iuţe
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert pastele în apă sărată. Intre timp, se taie fileurile de peşte în cubuleţe şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper.

Se lasă într-un castron acoperit în frigider, cel puţin 30 de minute. Se scot apoi şi se trec prin faină, ou bătut şi pesmet.

Se prăjesc cubuleţele de peşte în ulei încins ţi se scot pe hâr­tie absorbantă, ca să se elimine surplusul de ulei.

Se taie lămâia în cubuleţe mici, cu coajă cu tot, după ce s-a spălat bine. Se prăjesc cubuleţele de lămâie într-o tigaie cu puţin ulei, apoi se toarnă sucul de roşii şi se lasă sâ fiarbă, până când se înmoaie bine lămâia.

Se trece totul printr-o sită şi se adaugă în sosul obţi­nut sare şi piper. Se pun pastele în farfurii, se adaugă cubuleţele prăjite de peşte şi se toarnă deasupra sosul de lămâie.

Se poate orna cu felii de lămâie şi cu verdeaţă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.