Tagliatelle cu dovlecei si pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei, tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Tagliatelle cu dovlecei si pesto

  • 4 dovlecei mici
  • 400 g tagliatelle proas­pete
  • 80 g parmezan
  • 2 legături de busu­ioc
  • 30 g seminţe de pin
  • 3 căţei de us­turoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi zvântaţi dovleceii. Fără a-i curăţa, tăiaţi i în fâşii late, folosind un cuţit econom (de curăţat cartofi). Apoi, tăiaţi aceste fâşii în şuviţe de lăţimea tagliatellelor. Puneţi totul deoparte. Radeţi jumătate din parmezan şi pe restul tăiaţi-1 în bucăţele.

Pregătiţi sosul pesto: mixaţi busuiocul (păstraţi câteva frunze pen­tru decorare) cu seminţele de pin, parmezanul ras, usturoiul şi uleiul de măsline, până obţineţi o pastă. Puneţi-o la rece.

Fierbeţi tagliatellele în multă apă sărată, vreo 2 min, adăugând şuvi­ţele de dovlecei şi lăsând compoziţia să fiarbă încă 2 min. Scurgeţi repede totul.

Vărsaţi pastele şi dovleceii într-un vas de servire preîncălzit, adăugaţi pesto şi amestecaţi totul cu grijă. Decoraţi preparatul cu frunze de busuioc şi bucăţele de parmezan. Serviţi imediat.

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.