Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

Printeaza

O reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc, paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt, faina, mazare, parmezan si suc de lamaie.

Ingrediente:Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

  • 300 g dovlecei
  • 1 legătură busuioc
  • 400 g paste (tagliatelle)
  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper
  • 100 ml smântână
  • 200 ml lapte
  • 200 ml supă de legume
  • 2-3 linguri unt
  • 3 linguri făină
  • 150 g mazăre congelată
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se taie în sferturi pe lung “jjî şi se taie apoi felii. Se rup frunzuliţele de 1 busuioc de pe codiţe. Se fierb pastele al dente § într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, £ conform indicaţiilor de pe ambalaj.

 

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se f prăjesc bine dovleceii cca 2 min. Se sărează şi se piperează. Se amesteca smantana cu lapte şi supă; se scot 5 linguri din această compo­ziţie şi se pasează cu busuioc.

Se topeşte un­tul într-o cratiţă, se adaugă făina şi se căleşte puţin, amestecând. Nu se lasă să se rumenească. Se toarnă restul de amestec de smân­tână şi se dă într-un clocot. Se adaugă mază­rea congelată şi se lasă să fiarbă totul la foc moale cca 2 min.

Se adaugă parmezanul şi se lasă să se topească în sos. Se adaugă dovleceii şi piureul de busuioc şi se omogeni­zează bine toate. Se condimentează legumele cu sare, piper şi suc de lămâie. Se lasă să se scurgă pastele şi se reparti­zează în boluri; se aşază deasupra legumele şi sosul şi se servesc ornate cu frunze de bu­suioc.

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.